Wie zijn onze deelnemers?

Eind 2023 had Forward exact 5.934 actieve deelnemers, oud-deelnemers en pensioengerechtigden. Dat zijn er bijna 400 meer dan een jaar eerder. De verdeling is als volgt.

  • Het aantal actieve deelnemers van Forward bedraagt nu ruim 2.700. Het aantal nam in 2023 met bijna 200 toe door nieuwe mensen die bij Unilever zijn komen werken. Onder hen zijn circa 90 medewerkers van de Vegatarische Slager die nu ook pensioen bij ons opbouwen.
  • Door mensen die Unilever in 2023 verlieten, steeg ook het aantal oud-deelnemers dat nog pensioen bij ons heeft staan (zogenoemde ‘slapers’). Dit zijn er nu bijna 2.900.
     
  • Tot slot kreeg Forward er meer dan 50 pensioengerechtigden bij. Dat zijn niet alleen mensen die met pensioen gingen (en dus eerst actieve of oud-deelnemer waren). Het betreft ook de nabestaanden van overleden deelnemers, die nu partnerpensioen krijgen en een enkeling die langdurig ziek is en daarom een arbeidsongeschiktheidspensioen ontvangt.

    In totaal krijgen nu ongeveer 340 mensen maandelijks een pensioen uitbetaald van Forward. Doordat Forward pas sinds 1 april 2015 bestaat, is dit aantal nog relatief laag. Vrijwel de meesten krijgen niet alleen pensioen van Forward maar ook van Progress, het andere onderdeel van het Unilever Pensioenfonds waar voorheen de opbouw plaatsvond.

Meer dan 10.000 digitalen
Door samenwerking met Unilever is het aantal actieven met wie wij digitaal communiceren flink toegenomen. Inmiddels zijn de aantallen voor het gehele pensioenfonds (Forward en Progress samen) opgelopen tot circa 90% van de actieven, 50% van de slapers en 40% van de pensioengerechtigden. Dat zijn meer dan 10.000 personen! Heel fijn voor ons én het milieu, want hierdoor is ons papierverbruik flink afgenomen.

 

Juli 2024